dilluns, 12 de gener del 2009

HELLAS

Bon dia basquetmaniàtics...
Permeteu-me que parli una mica de bàsquet ara que el futbol que desplega el nostre barça aclapara tota l'atenció dels mitjans i les converses de bar i ascensor. Deixeu-me que us presenti a la selecció grega de bàsquet per al proper mundial de 2010. Es tracta d'un equip totalment nou, on no hi queda cap jugador dels que van participar a les olimpíades de l'estiu passat a Pekín. La Federació grega ha apostat per la renovació total, amb una generació de joves valors que pugen amb força i talent:
Theodoros Fimosis
Base. Bona visió de joc i increïble percentatge d'encert des de la línea exterior. S'ha passat bona part de la temporada a dues veles per una operació als genitals, però ara que s'ha recuperat està fet un toru.



Dimitris Resakas
Base. Malgrat la seva joventut, aporta experiència i saber estar a la pista. Li costa agafar el ritme de partit, sobretot quan toca jugar al matí, però sol anar de menys a més, i després de fer la bacaina a la mitja part l'equip nota la seva reaparició. No ha desmentit mai la seva afició a la beguda, que va sortir a la llum quan, fa dos anys, es va deixar a la banqueta l'ampolla d'Isostar plena de Cutty Sark i un nen de quatre anys la va ingerir. En sortir de l'hospital amb el corresponent rentat d'estòmac, el nen va declarar que "prefereixo el malta."


Michalis Panolis
Aler. Jugador d'equip i excel·lent company, d'aquells que fan vestidor. Sol ser el blanc de totes les bromes, i assumeix el seu paper amb resignació i humiltat, procurant sempre per la cohesió d'equip. L'any passat el seu club va estar a punt de fer fallida i la plantilla feia mesos que no cobrava. Ell deixava diners als companys i dormia en un banc de l'estació d'autobusos. A dia d'avui encara no ha recuperat un duro, dorm al metro.


Dimos Garrulos
Pívot. 2,27 metres de gladiador que s'ho emporten tot per davant per allà on passa. De vegades peca d'ingenu i és una mica barroer, però supleix les mancances intel·lectuals amb el seu portent físic desenfrenat. El famós vídeo de youtube on apareix destrossant una cistella mentre feia una esmaixada ha donat la volta al món.


Theodoros Papanatas
Ala-pívot. Joveníssim jugador molt ràpid i atlètic, gran promesa i etern candidat a l'NBA. El seu punt feble, la manca d'intel·ligència tant dins com fora de la pista. Es deixa enganyar fàcilment en situacions dubtoses. Sol ser el blanc de totes les provocacions dels rivals, que ja comencen a conèixer-li el caràcter.


Nikos Acelgas
Aler. Bon tir exterior i excel·lent visió de joc. Ho dóna tot a la pista, però la seva condició de vegetarià diabètic esquizofrènic li suposa un desavatatge físic respecte els rivals, de manera que sovint ha de demanar el canvi al tercer quart.


Vassilis Pelucas
Aler. El capità de l'equip. Aporta experiència, saber estar i, perquè negar-ho, glamour. Protagonista de nombroses campanyes publicitàries amb diverses marques, fins i tot ha participat en un parell de películes. De vegades es passa amb el perfum. Està casat amb la famosa cantant grega Helena Comenabos.


Nikos Arkadas
Ala-pívot. Polèmic i controvertit, aporta a l'equip aquella xispa elèctrica que tant es fa notar a la pista. L'any passat va vomitar a la cara d'Axel Hervelle durant la Final Four que el seu equip va acabar guanyant davant el Real Madrid, acte suposadament involuntari que va desencadenar una picabaralla que va acabar amb tres detencions i un matrimoni.


Sofoklis Eructos
Pívot. Jugador revelació de la passada campanya a Grècia, tot i que també una mica polèmic dins i fora de la pista. Va ser votat com el personatge més odiós i maleducat del país pels lectors de la revista Jroñers. Juntament amb Arkadas i Resakas van ser detinguts per destrossar un bar d'ambient a altes hores de la matinada la nit abans de l'esmentada Final Four de Moscú.


Antonis Pamplinas
Base. Excel·lent percentatge des de la línia de tir lliure i millor assistent de l'Eurolliga la passada temporada amb el Macabi. Va refusar un contracte multimilionari amb els Lakers la passada campanya perquè està convençut que això de l'NBA no té sortida. Aquest any ha signat per l'equip del seu poble, on no cobra un puto duro però viu molt còmode, prop de la família.


Alexis Jakekas
Aler. Per problemes físics va passar-se tota la temporada passada en blanc, però ja fa cosa d'un mes que s'entrena amb normalitat i espera poder reaparèixer la setmana vinent. Això sí, ha de tenir sempre la farmaciola a mà i sovint demana al públic que no cridi tant quan el partit es posa tens.


Kostas Sifilis
Pívot. No hi ha qui l'aturi sota l'anella. Es rumoreja que és portador de certa malaltia venèria i els rivals, davant el dubte, prefereixen apartar-se i deixar-lo que esmaixi. Després del partit sol esperar-se sempre al bar fins que els companys surten del vestidor, perquè no el deixen entrar a les dutxes.


Broncas Rapapolvos
Entrenador. S'ha declarat admirador de David Brent, a qui considera tot un model de lideratge. Però ell gasta força més mala llet. És temut i respectat per jugadors, seguidors i rivals a parts iguals.

1 comentari:

Tona ha dit...

T'ho has currat molt carinyo!!
I ara deixa de fer el pamplines i vine aquí... rapaPOLVOS!!!
Juas, juas, juas!